Info om Stockholm Chess Challenge

sponsors

Stockholm Chess Challenge – nu kör vi! Turneringens sponsansvarige Tony Apéria från svenska Schackakademien skakar hand med Mats Andersson, Sales and Marketing Director hos huvudsponsorn Data Respons samt med Erik Rosén, försäljningschef hos medsponsorn Sylog.

Hallsbergsturneringen blev ett begrepp inom svenskt schack. I flera decennier fick unga svenska schacktalanger chansen att möta starka juniorer från hela världen – och hela tiden med chans att ta en FIDE-norm.
Hallsbergsturneringen gick i graven för över tio år sedan, och svenskt schack sörjde.
Men nu återuppstår den. På en ny plats. I en ny regi – och med ett nytt turneringsnamn.
Välkommen till Stockholm Chess Challenge i Kista 8–13 mars 2016!


Ambitionen med Stockholm Chess Challenge är att Sveriges bästa juniorer och ungdomar ska möta unga och starka internationella spelare i syfte att stimulera dem att få IM- och GM-nomineringar. Det är en inbjudningsturnering för titelspelare som är födda 1991 eller senare. Målet är att få ihop ett starkt startfält med 20 spelare. Hälften från Sverige, och hälften från utlandet.
Huvudsponsorn Data Respons bidrag garanterar att turneringen lever i minst tre år. Och till den första upplagan går även Sylog in som medsponsor.

Tony Apéria från Schackademien är idéskaparen

– Att ge svenska schacktalanger den här chansen känns fantastiskt, och jag vill passa på att tacka Data Respons och Sylog vars insatser blivit helt avgörande för att förverkliga den här drömmen, säger idéskaparen och initiativtagaren Tony Apéria.
Tony Apéria sitter i Svenska Schackakademien som varit mycket delaktig i projektet. Att turneringen blir av är till stor del Schackakademiens förtjänst.
janstahlbergJan Ståhlberg (bilden), preses i Schackakademien:
– Schackakademien är mycket glada att ha kunnat bidra till Stockholm Chess Challenge. Akademien har som ett av sina huvudsyften att stödja svenskt ungdomsschack, som vi är övertygade om kommer att få mycket glädje av denna turnering. Schackakademien vill också rikta ett stort tack till sponsorerna Data Respons och Sylog för mycket värdefullt stöd.

Arrangörer Stockholms Schackförbund & Stockholms Schacksällskap

organizers

Stefan Lindh och Jan Wikander.

Stockholm Chess Challenge kommer att samarrangeras av Stockholms Schackförbund och Stockholms Schacksällskap. Arrangörernas ordföranden Jan Wikander respektive Stefan Lindh är också samstämmiga i sin förväntan på en turneringen.
– Det här kommer att bli en höjdare! Turneringen ligger helt i vår linje att satsa på ungdomsschack, säger de.
Stefan Lindh tillägger:
– Hallsbergsturneringen betydde otroligt mycket för juniortillväxten i svenskt schack. Med Stockholm Chess Challenge kan vi ge en ny generation talanger samma chans.

”Schacket har egenskaper som en ingenjör har stor nytta av”

Huvudsponsorn Data Respons och medsponsorn Sylog ser med spänning fram emot det nystartade schacksamarbetet. Mats Andersson, Sales and Marketing Director på Data Respons, och Erik Rosén, försäljningschef på Sylog konstaterar:
– Vi på Data Respons och Sylog vill göra vad vi kan för att stimulera ungdomar till att upptäcka och välja ingenjörsyrket. Schack stimulerar strategiskt tänkande, kreativet och problemlösning, egenskaper som en ingenjör har stor nytta av.
– Som utvecklingen har varit i världen den senaste tiden känns det därför extra bra att stödja schack som ju alla kan lära sig spela oavsett bakgrund, kön eller ålder.

Nodhus

Spelas på Institutionen för data- och systemvetenskap

Stockholm Chess Challenge kommer att avgöras i Kista, närmare bestämt i lokalerna där DSV (Institutionen för data- och systemvetenskap) huserar i det så kallade NOD-huset. Adressen dit är Borgarfjordsgatan 12 strax bredvid Kistas tunnelbanestation. Klicka på adressen för att öppna Google Maps.

Nio ronder på sex dagar

falk5Turneringen spelas över nio ronder på sex dagar, och kommer att livesändas. Dessutom planeras olika schackaktiviteter i Kista samtidigt som tävlingen pågår. Ingemar Falk (bilden) är mediaansvarig och webbmaster för turneringssajten www.stockholmchess.se

(Visited 789 times, 1 visits today)