Att spela lotto och satsa på olika saker har en ganska lång historia i Sverige. Att till exempel köpa en trisslott när man är i affären eller satsa på hästar på helgerna är inget som vi anser vara ovanligt. Det hör till vardagen och är något som miljontals människor gör hela tiden. Nu ska vi kolla lite på hur detta kommer sig och vad historien verkligen säger om detta fenomen.

Introduktionen i Sverige

Att spela lotto och satsa på saker var inget som uppfanns i Sverige,  så det måste ha kommit från någon annanstans kan man tycka. Fast stämmer verkligen det? Att spela lotto det var det inte svenskarna som uppfann, man att satsa på saker? Att satsa på olika saker är faktiskt något som vi har gjort väldigt länge, det är inget nytt. Redan på vikingatiden hände det att man satsade pengar på saker, detta fenomen är alltså väldigt gammalt.

Egentligen kan man säga att det inte var ett land som uppfann det hela. Nästan alla länder har nämligen en lång kultur gällande att satsa på saker. Vem det var som faktiskt var först,  har vi sedan länge glömt bort. Vi har faktiskt inte den blekaste aning.

Men hur är det då med att spela lotto? När kom det först till Sverige egentligen? Lotto kommer från början från Italien där det var ett känt spel redan under 1500-talet. Det skulle dock dröja ett tag innan det tog sig hela vägen till Sverige. Det var först 1980, nästan 500 år efter det att spelet först uppfanns. Detta skedde när Svenska Spel på riktigt tog upp Lotto och gjorde det till ett välkänt spel.

Spela lotto

Om du vill spela lotto så kan du verkligen ha användning av Lotto247, en sida som låter dig spela på mängder av olika Lottos runt om i världen, inte bara de som redan finns i Sverige. Detta är en bra sida för alla er lottoälskare eftersom ni enkelt kan spela och se resultaten, allt på samma ställe för att göra det riktigt enkelt. Sidan låter dig till exempel spela Lotto online, något du inte kunde göra när lotto först kom till Sverige, men något som faktiskt har blivit ganska vanligt nu för tiden.

Sammanfattning

Så vad är egentligen lotto och bettings historia? Satsa pengar på saker eller betting,  det är något som vi har hållt på med väldigt länge. Redan på vikingatiden höll vi på med det. Men vem som egentligen var först med det hela eller vem som kom på det, det vet vi faktiskt inte. Det är helt enkelt något som alltid har funnits i människans kultur. Lotto däremot började utvecklas under 1500-talet i Italien och runt 1980 tog det sig hela vägen till Sverige. Idag är lotto en stor del av vår kultur och det är något som antagligen alltid kommer att finnas med oss.