Att spela lotto och satsa på olika saker har en ganska lång historia i Sverige. Att till exempel köpa en trisslott när man är i affären eller satsa på hästar på helgerna är inget som vi anser vara ovanligt. Det hör till vardagen och är något som miljontals människor gör hela tiden. Nu ska vi kolla lite på hur detta kommer sig och vad historien verkligen säger om detta fenomen.

Introduktionen i Sverige

Att spela lotto och satsa på saker var inget som uppfanns i Sverige, så det måste ha kommit från någon annanstans kan man tycka. Fast stämmer verkligen det? Att spela lotto det var det inte svenskarna som uppfann, man att satsa på saker? Att satsa på olika saker är faktiskt något som vi har gjort väldigt länge, det är inget nytt. Redan på vikingatiden hände det att man satsade pengar på saker, detta fenomen är alltså väldigt gammalt.

Egentligen kan man säga att det inte var ett land som uppfann det hela. Nästan alla länder har nämligen en lång kultur gällande att satsa på saker. Vem det var som faktiskt var först, har vi sedan länge glömt bort. Vi har faktiskt inte den blekaste aning.

Men hur är det då med att spela lotto? När kom det först till Sverige egentligen? Lotto kommer från början från Italien där det var ett känt spel redan under 1500-talet. However, it would take a while before it went all the way to Sweden,,sv,It was first,,sv,almost,,sv,years after the game was first invented,,sv,This happened when Svenska Spel really took up Lotto and made it a well-known game,,sv,Play lottery,,sv,If you want,,sv,play lottery,,sv,so you can really use the Lotto247,,sv,a page that lets you play on lots of different Lottos around the world,,sv,not just those already in Sweden,,sv,This is a good side for everyone's lotto lover because you can easily play and see the results,,sv,all in the same place to make it really easy,,sv,For example, the page lets you play Lotto online,,sv,something you could not do when the lottery first came to Sweden,,sv. Det var först 1980, nästan 500 år efter det att spelet först uppfanns. Detta skedde när Svenska Spel på riktigt tog upp Lotto och gjorde det till ett välkänt spel.

Spela lotto

Om du vill spela lotto så kan du verkligen ha användning av Lotto247, en sida som låter dig spela på mängder av olika Lottos runt om i världen, inte bara de som redan finns i Sverige. Detta är en bra sida för alla er lottoälskare eftersom ni enkelt kan spela och se resultaten, allt på samma ställe för att göra det riktigt enkelt. Sidan låter dig till exempel spela Lotto online, något du inte kunde göra när lotto först kom till Sverige, but something that has actually become quite common nowadays,,sv,Summary,,sv,So what's really the lottery and betting story,,sv,Bet on money or betting,,sv,That's something we've been going on for a very long time,,sv,In the Viking era we continued to do that,,sv,But who really was first with it all or who came to it,,sv,we do not really know that,,sv,It's simply something that has always been in human culture,,sv,Lotto, on the other hand, began to develop during the 16th century in Italy and around,,sv,it took all the way to Sweden,,sv,Today, the lottery is a big part of our culture and that's probably something that will always be with us,,sv.

Sammanfattning

Så vad är egentligen lotto och bettings historia? Satsa pengar på saker eller betting, det är något som vi har hållt på med väldigt länge. Redan på vikingatiden höll vi på med det. Men vem som egentligen var först med det hela eller vem som kom på det, det vet vi faktiskt inte. Det är helt enkelt något som alltid har funnits i människans kultur. Lotto däremot började utvecklas under 1500-talet i Italien och runt 1980 tog det sig hela vägen till Sverige. Idag är lotto en stor del av vår kultur och det är något som antagligen alltid kommer att finnas med oss.