Att slå vad är en av de äldsta traditionerna den mänskliga civilisationen har, för att inte tala om en av de äldsta vi fortfarande utövar. I teorin har vi sysslat med vadslagning sedan dagen vi började sätta värde på föremål, alltså sedan samhällenas vagga. Det är dock svårt att hitta bevis för detta, men vi har faktiskt funnit tydliga spår om vadslagning och hasardspel från så långt tillbaka som för över 4000 år sedan.

Trots att det har existerat så länge så har vadslagning och betting i alla dess former inte visat några som helst tecken på att sakta ner. Faktum är att de olika verksamheterna runt detta snarare växer och expanderar. Vi människor är alltid villiga att argumentera om de möjliga utfallen i nästan alla situationer, så allt som berör detta kommer alltid ligga oss nära till hands.

Med en växande industri kommer också fler alternativ för konsumenterna. Frågar man gemene man på gatan vad man kan betta på så blir svaret troligtvis antingen fotboll, hockey eller hästar. Sanningen är dock att det finns långt fler möjligheter idag än någonsin tidigare, så därför tar vi på oss jobbet att instruera dig i några mer obskyra saker du kan satsa pengar på.

Schack

Schack är troligtvis det mest populära spelet i världen, eller åtminstone det mest kända. Det är svårt att förneka hur ikoniskt detta brädspel är och även om man ofta inte tänker på det så har det en extremt stor och dedikerad community bakom sig. Det finns en hel idrottsverksamhet runt spelet och med sport kommer även betting. De stora namnen i industrin har varit snabba med att ta detta tillfälle i akt så om du vill satsa pengar i denna relativt okända del av marknaden kan du faktiskt förlita dig på exempelvis William Hills berömda bästa betting odds, trots att Schack kan kännas obskyrt som alternativ.

Politik

Att säga att dagens politik är mer pajkastning än framsteg är ett ämne nog stort för en helt egen artikel, men vad som inte kan förnekas är att kampen om röster inför alla olika val är nästan kusligt likt spel och sport. Det är alltså inte så förvånande att kreativa bettingtjänster även har börjat erbjuda möjligheten att satsa pengar på de många politiska utfallen som sker under åren. Det var säkerligen en och annan spelare som tjänade storkovan på presidentvalet i USA 2016 genom att satsa på det svarta fåret.

Politiken står aldrig stilla heller, så håller man sig uppdaterad med nyheterna så kan man spela lika bra på detta som man exempelvis kan göra på fotboll.

Finans

Och om vi fortsätter på samma spår med saker som alltid är i rörelse på ett eller annat sätt så kan man även nämna ekonomin. Detta är redan ett område som kräver både matematisk och socioekonomisk kompetens, så att folk vid någon tidpunkt började beräkna oddsen för de olika förändringarna var bara en tidsfråga. Även detta har bettingsajter nappat på och ofta är det valutakurser man satsar på. I skrivande stund är exempelvis den Australiska Dollarn favoriten då den befinner sig i ett extremt föränderligt läge på grund av den samtida politiska situationen.