Om turneringen

Klicka här för att se spelschemat och priser. Prissumman är 30 000 SEK!
Öppen för spelare födda 1992 eller senare med rating på helst över 2200. Intresserad? Mejla info@stockholmchess.se


Med de klassiska juniortävlingarna i Hallsberg som inspiration föddes Stockholm Chess Challenge i våras. Det blev en succé som samlade flera av världens mest talangfulla unga spelare som utmanades av svenska blivande schackstjärnor.
Arrangörerna vill passa på att tacka huvudsponsorn Data Respons vars hjälp gjorde turneringen till verklighet. Till nästa års upplaga av turneringen den 6–11 mars 2017 ansluter sig en ny medsponsor: Memory Hotel. 

sponsorer2017

Den andra upplagan spelas över nio ronder i Kista 6–11 mars 2017 återigen med Data Respons som huvudsponsor. Klicka här för mer info, tidsschema och regler.

Ambitionen är densamma: att Sveriges bästa juniorer och ungdomar ska möta unga och starka internationella spelare i syfte att stimulera dem att få IM- och GM- nomineringar. Stockholm Chess Challenge är liksom tidigare en inbjudningsturnering.

Nyheten 2017 blir att Stockholm Chess Challenge avgörs hos nya medsponsorn Memory Hotel i Kista. Som ny medsponsor erbjuder Memory Hotel utmärkta spelförhållanden i hotellets moderna konferensrum.

Publiken får denna gång mycket enklare att ta sig till spellokalen och kan följa partierna i kommenteringsrummet där också livesändningen på webb-TV pågår parallellt.

–  Att återigen ge svenska schacktalanger den här chansen känns fantastiskt, och jag vill passa på att tacka Datarespons och Sylog vars insatser blivit helt avgörande för att förverkliga den här drömmen, säger idéskaparen och initiativtagaren Tony Apéria.

– Dessutom ser vi mycket fram emot att arrangera turneringen hos nya medsponsorn Memory Hotel i Kista. Memory Hotel erbjuder spelarna bästa tänkbara spelmiljö.

Tony Apéria sitter i Svenska Schackakademien som varit mycket delaktig i att förverkliga turneringen Stockholm Chess Challenge.

janstahlbergJan Ståhlberg, preses i Schackakademien:

– Schackakademien är mycket glada att ha kunnat bidra till Stockholm Chess Challenge även i år. Akademien har som ett av sina huvudsyften att stödja svenskt ungdomsschack, som vi är övertygade om kommer att få mycket glädje av denna turnering. Schackakademien vill också rikta ett stort tack till sponsorerna Data Respons och Memory Hotel för mycket värdefullt stöd.

Stockholm Chess Challenge kommer liksom i fjol att att samarrangeras av Stockholms Schacksällskap och Stockholms Schackförbund.

(Visited 1 579 times, 1 visits today)