Många anser att fotboll är världens största sport , både sett till hur många utövare det finns och till antalet åskådare. Världen över finns det många som har betting på fotboll som sin hobby. Många av dem drömmer kanske om att kunna ta det ett steg längre och kunna försörja sig på bara betting. Att göra smarta bets och hela tiden bygga på sina kunskaper kan göra att de kan närma sig den drömmen.

England mot Estland i EM-kvalet 2008. Foto: Wikipedia

Många är manade, men få är kallade, är väl kanske en fras som kan passa in när det gäller drömmen om att kunna försörja sig på betting. Faktum är att det kan ses som en ouppnåelig dröm för många. Det är dock inte omöjligt, det finns sätt att nå det målet. Nyckeln är kunskap och ihärdighet.

Kunskap är viktigt inom betting, men en annan hemlighet är också att vara vaken och upptäcka när ett spelbolag har gjort ett misstag med oddssättningen. Där går det att tjäna pengar, eftersom att det då finns möjligheter att kunna få tillbaka mer av dina satsade pengar än annars. I vanliga fall kan det kanske vara svårt att få ut tillräckligt med vinst genom att satsa på en tippad vinnare. Har bolaget satt oddsen fel, så finns däremot en chans att få tillbaka mer pengar än vanligt vid en vinst. En del experter hävdar att det begås mest fel inom oddssättningen på tisdagar och i de lägre divisionerna inom fotboll.

De flesta betting-proffs spelar ofta live. Det är då det går att upptäcka saker som inte syns annars. En stjärnspelare har kanske en dålig dag, vilket kan påverka utgången på matchen. Att göra sin satsning innan matchen börjar, ger inte alls samma möjligheter. Då är det kanske lätt att tro att det favorittippade laget är ett säkert kort. Faktum är att även storlag som Barcelona, Manchester United och Brasilien förlorar ibland. Då gäller det att kunna upptäcka deras dåliga dag och att våga satsa emot dem.

Att spela på live-betting kräver att man är alert. Agera direkt om du upptäcker en chans, ett bra odds kan snabbt försvinna om förutsättningarna ändras. För att kunna fatta dessa snabba beslut i stridens hetta är det så klart viktigt att ha rätt kunskap från början. Titta på och läs det mesta du kommer över om fotboll. Lär känna lagen och deras spelare. Ta reda på vilket liv spelarna lever, har de haft några skador till exempel och kan det finnas privata saker som kan påverka dagsformen?

Ett liv som betting-proffs kan kanske verka glassigt, men sanningen är den att det finns ingen som kan leva på det utan att lägga ner en stor del hårt arbete. Precis som med andra arbeten krävs det att du tar dig tid till att hela tiden lära dig nya saker. Om du gillar statistik och matematik är det en stor fördel, eftersom att mycket av arbetet går ut på att samla data för att kunna dra nya slutsatser om framtida resultat.

Så för att nå framgång inom betting är det hårt arbete och erfarenhet som gäller, att alltid följa sin intuition, spela långsiktigt och aldrig försöka vinna tillbaka förlorade pengar genom riskfyllda satsningar.