Om du funderar på att börja spela schack så ska du veta att det här kan vara väldigt bra för dig. Det finns många fina fördelar med spelet som är så populärt. För dig som tycker om spel där det krävs lite mer eftertanke som till exempel poker och sportsbetting, så kan schack vara ett bra alternativ. Istället för att leta efter spännande sport odds så kan du leta efter nya tricks för att utklassa andra i schack!

1. Passar alla åldrar

Med schack så får barn och vuxna tanketräning och det är verkligen bra. Det går att börja spela schack i tidig ålder. Spelet kan anpassas till den förmåga som finns. Så länge som sinnet är friskt så går det att njuta av schackspel. Det finns ingen ålder då det inte längre är möjligt att spela professionellt och det är också rätt så unikt för denna typ av spel.

2. Spelet är bra för minnet

När du måste tänka i flera steg framåt så övar du upp ditt minne. Det blir en slags gymnastik för hjärnan. Ju mer du spelar desto bättre blir du på att komma ihåg hur du hade tänkt dig. I och med att du har en motståndare så måste du hela tiden anpassa ditt spel, och det gör att du måste komma ihåg flera olika lösningar som du kan tänka dig.

3. Schack förbättrar koncentrationsförmågan

Varje schackspel är en övning i koncentration. Du måste sitta still och följa med i det som händer. Det går inte att chatta, se film och göra annat samtidigt som du spelar. På så vis så får du lugn och ro. När du sedan behöver fokusera på annat så kan du återkoppla till den känsla du har då du spelar schack för att nå samma typ av koncentration

4. Bättre logiskt tänkande

Schack kräver logiskt tänkande men du behöver inte vara bäst på matte för att bli bra. När du spelar så utvecklar du ditt logiska sinne. Det här kommer att ske, sakta men säkert, och det kan vara spännande att ta ett test i logik när du börjar spela schack och sedan testa igen efter några månader. Du bör se skillnad!

5. Schackspel kan förlänga livet

Det kan vara så att glädje förlänger livet. Om du tycker att det är kul att spela schack så kan det alltså vara något som gör att du får stanna lite längre på planeten. Att ha kul är också något som bidrar till ett bättre humör vilket är till gagn för alla som finns omkring dig.

6. Schack online leder till nya vänskaper

Du lär känna dina motspelare. Oavsett om du spelar mot personer vid ett verkligt bord eller väljer nätverkspel så är detta ett tillfälle att lära känna andra som har samma intresse för schack som du. Vänner är viktigt och schack kan absolut vara ett socialt spel även om det inte blir så mycket snack just då ni spelar.